OMINAISUUDET


Arganöljyä käytetään kotimaassaan ihonhoidon lisäksi yleisesti myös ruuanlaitossa. Sillä väitetään olevan useita lääkinnällisiä ominaisuuksia kuten kolesterolia alentava vaikutus, verenkiertoa stimuloiva vaikutus ja elimistön luontaisen vastustuskyvyn vahvistaminen. Kansainvälisesti arganöljy tunnetaan kuitenkin parhaiten korkealaatuisena ihoöljynä. Puhdas arganöljy on luokiteltu maailman hienoimmaksi ja ainutlaatuisimmaksi öljyksi.

Hyvin ravinnerikkaassa öljyssä on todettu olevan ihoa elvyttävä ja ikääntymistä uhmaava vaikutus. Korkean E-vitamiinipitoisuuden ja tärkeiden rasvahappojen takia se auttaa useisiin iho-ongelmiin. Arganöljyyn liitettyjä hoitomuotoja ovat mm. luonnonmukainen ihonhoito, kuivan ihon hoito, palaneen ihonhoito, aknen hoito ja psoriasiksen hoito.


Arganpuun hedelmät ovat väriltään vihreitä. Ne muistuttavat oliiveja, mutta ovat kooltaan suurempia ja pyöreämpiä. Hedelmän sisällä on kova ydin, jonka paino on neljänneksen hedelmän painosta. Ydin sisältää yhdestä kolmeen mantelin muotoista punertavaa pähkinää, josta arganöljy puristetaan. Perinteisessä valmistuksessa mitään ei mene hukkaan, sillä muu osa hedelmästä käytetään karjan rehuna.